Wat houdt het in?

 

 

 

 

Op vakantie of tijdens de reis kunnen zich namelijk onvoorziene en vervelende gebeurtenissen voordoen, die verstrekkende financiële gevolgen kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verlies op diefstal van waardevolle goederen of zaken als een paspoort. Een reisverzekering dekt de financiële gevolgen daarvan, maar ook van bijvoorbeeld ongelukken en ziekte.

De meeste reisverzekeringen gelden zowel voor privé-reizen als voor zakenreizen. Vaak wordt er ook slechts één polis afgesloten en wordt zo het hele gezin tegelijk verzekerd. Belangrijk is ook dat u een reisverzekering voor het hele jaar kan afsluiten of slechts voor een korte periode, in de praktijk die periode waarin u op vakantie bent.

Diensten

 

 

 

 

Gratis terug naar huis reizen

Soms is het nodig uw vakantie te onderbreken en moeten u en uw gezin ongepland terug naar België reizen. De reisverzekering dekt deze kosten in dringende gevallen (bijv. een overlijden in uw familie).

Langer verblijf

Soms moet u ongewild langer in het buitenland blijven, bijvoorbeeld doordat u ingesneeuwd wordt of door een staking op de luchthaven. Sommige reisverzekeringen nemen deze gevallen in hun polis op.

Bagage

Soms gebeurt het dat uw bagage op reis verloren gaat of gestolen wordt. Een reisverzekering met de optie bagageverzekering kan u dan onmiddellijk een bedrag uitkeren om ter plekke nieuwe kledij te kopen, of kan achteraf alles vergoeden.

Repatriëring 

Indien u in het buitenland overlijdt kunnen de kosten voor repatriëring enorm hoog oplopen. Deze kosten kunnen door de reisverzekering gedekt worden.

Annulering

In sommige gevallen kan u onverwacht toch niet op reis vertrekken. Uw kinderen kunnen bijvoorbeeld onverwacht herexamens hebben waardoor de mooie reis niet kan doorgaan. De polis van uw reisverzekering omschrijft in welke gevallen u van deze annuleringsverzekering gebruik kan maken.

Voertuig

Indien u met een voertuig op reis gaat, komt de reisverzekering tussen indien hiermee iets misloopt. U kan uw auto bijvoorbeeld ter plekke laten herstellen, of indien dat niet mogelijk is wordt de auto opnieuw naar België gebracht.

Neem contact op voor ons specifiek aanbod!