Wat doen we voor je?

 

 

 

 

Elk gemotoriseerd voertuig moet minimaal een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebben. Dit geldt dus ook voor motors en bromfietsen. Het maakt niet uit tot welke klasse je voertuig behoort (bijvoorbeeld A, of B), een verzekering is altijd noodzakelijk.

Naast verschillende mogelijkheden om ook de bestuurder te verzekeren, kan Ardeon u daarnaast een bijkomende verzekering aanbieden die u bijstaat wanneer uw motor of bromfiets gestolen wordt.

Weet u ...

 

 

 

 

… wat er gebeurt wanneer u geen bromfietsverzekering hebt en tegengehouden wordt?

Wanneer u uw bromfiets niet verzekert, wordt deze bij de vaststelling onmiddellijk in beslag genomen. U zal zelf alle kosten die hieruit voortkomen (bijv. takeling) moeten vergoeden. Zorg er dus voor dat u steeds in orde bent.

… dat een verzekering van uw bromfiets op naam van je ouders geen goed idee is?
Dit is zeker goedkoper, maar ongeldig. Als de verzekeringsmaatschappij na een ongeval kan aantonen dat niet de ouder maar het kind de voornaamste bestuurder van de bromfiets is, kan zij proberen niets uit te betalen. Het is daarom veiliger en uiteindelijk goedkoper om de verzekering op naam van de echt voornaamste bestuurder van de bromfiets te plaatsen.

… dat het mogelijk is je auto- en motorverzekering te combineren?
Een goede tip is om steeds te informeren bij uw verzekeringsmakelaar naar de voordelen van het combineren van de auto- en motorverzekering. Wanneer u tegelijk een verzekering voor de auto en motor afsluit bij dezelfde maatschappij kan de makelaar vaak een goedkopere polis afdingen dan wanneer u uw auto en motor bij aparte verzekeringsmaatschappijen verzekert. De moeite waard om te vragen, denken wij!

… wat wat de hoogte van de verzekeringspremie voor een klasse A bromfiets is ?
Het is onmogelijk om een vast bedrag voor de verzekering van uw bromfiets voorop te stellen. Factoren als leeftijd, type brommer, profiel van de bestuurder, etc. spelen hier een rol. Om dan toch iets te zeggen, een verzekering voor de klasse A-bromfiets van een 16-jarige bestuurder zal ongeveer € 160 – 200 kosten.

… dat u uw verzekeringsbewijs STEEDS bij uw motor moet hebben?
Bij controle moet u steeds het bewijs dat uw bromfiets verzekerd is kunnen voorleggen! Om problemen te vermijden zorgt u er daarom best voor dat u steeds het verzekeringsbewijs op zak hebt.

… dat een diefstalverzekering misschien een interessante extra kan zijn?
Per jaar worden er meer dan 10.000 bromfietsen, brommers en scooters gestolen. Een goedkope diefstalverzekering is dan ook een interessante extra voor de normale verzekering voor je bromfiets. Vraag zeker meer informatie over deze verzekering aan een medewerker van Zakenkantoor Ardeon.

Neem contact op voor ons specifiek aanbod!